Управляващите се отказват от идеята първият ден от болничните да е

...
Управляващите се отказват от идеята първият ден от болничните да е
Коментари Харесай

Борисов даде назад за първия ден от болничните

Управляващите се отхвърлят от идеята първият ден от болничните да е за сметка на работещите, а не на работодателя. 

„ Предложението първият ден от болничните да се заплаща от служащия няма да бъде импортирано в Народното събрание. Няма входирано предложение, няма и да има входирано предложение. “ Това съобщи министър председателят Борисов през днешния ден по време на обиколка в Габрово и Севлиево през днешния ден. Предложението се появи сред първо и второ четене на проектозакона за бюджета следващата година и бе стартирано в общественото пространство от ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова, по гледище на съдружните сътрудници от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация. Идеят незабавно провокира ужас в обществото и словесни престрелки сред работодатели и синдикати, които се заканиха да провеждат огромен народен митинг.

„ Не може в България всеки, който си вземе болничен, служител на реда да го ревизира болен ли е. Защото всеобщо се лъже с това. Тази тематика няма да бъде вкарвана в Народното събрание “, посочи Борисов. По думите му разискването на казуса ще продължи в Националния съвет за тристранно съдействие.

„ Дори лекарската колегия би трябвало да разбере, че не може да се продължава по този начин. Не може да се толерират тарикати. Не съм склонен обаче да наказваме същински болния поради тарикатите. Всички ние би трябвало да се борим! Искам да видя нетърпимостта в хората. Защото като се вземе болничен, от вашите пари се взима! “, разяснява още Борисов.

Премиерът посочи, че в Тристранката ще се разискват казуса с болничните, с ТЕЛК-овете, както и с подправените инвалидни пенсии.

„ Всички се радваме, че промишлеността, стопанската система и Брутният вътрешен продукт нарастват. Само, че рамките на работещите хора имат предел. Не може да оставим 2 милиона да работят оптимално, а останалите около тях да се измъкват “, сподели още министър-председателят. На път за днешната си обиколка, той още веднъж включи камерите в джипа си за " излъчвания онлайн ", в които споделя размишления и персонални усещания.

" Във екстаз съм от строителството на Обхода на Габрово. Хубаво е българите да видят какъв неповторим градеж е. Това са мост след мост, а преди пет месеца тук беше тиня, багерите изяждаха скалата, а към този момент има асфалт. ", гласи един от статусите на Борисов през днешния ден към едно от видеата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР